2006/09/07

Elefántok és pillangók

Ez a két sok mindenben különböző állat most azért jött össze egy naplóbejegyzésben, mert mindkettőt láttunk Thaiföldön, Chiang Mai környékén. Voltunk elefánttáborban és lepkeházban is.

Az idomított elefántokat régen erdei fakitermelésre használták, de a gépesítés miatt egyszer csak feleslegesek lettek. Az idomított elefántoknak nem tesz jót a tétlenség, így nosza, kitalálták, hogy ezentúl turistáknak és más érdeklődőknek fognak kunsztokat bemutatni. A tábor hetven körüli elefántlakója jókora erdős részen lakik, igazi természetes környezetben, távol a várostól. Lehet elefántot etetni, elefántogolni (ezt kihagytuk, mert úgy tűnik egyikünk se volt eléggé vállalkozó kedvű), meg lehet nézni az elefántbölcsődét. A lelátókkal körülvett pályán pedig bemutatókat tartanak. Fociznak, szájharmonikáznak, emelgetik az idomárokat vagy a kalapjukat, meg ilyenek.

Nagyon kedélyesek voltak, ahogy a banánt meg bambuszt elvették az ormányukkal a kezünkből (a banánt jobban szerették). Okosak. A tekintetük is olyan bölcsnek, nyugodtnak tűnik...

A lepkékről nem nagyon tudok mit mondani, azon kívül, hogy szépek.









A focivébén látott példaképek nyomdokában...
Az az elefánt például a franciáknak drukkol. :-)



A festmények megvásárolhatók az ajándékboltban!


Porszívócső + 2 szem


Az idomárok egyébként a karen törzs tagjai




Elefántbébi és az ő mamája

* * *

Ja ez már nem elefánt :-)

Hatalmas trópusi lepke

Ezek itt lepkebábok. A bal felsőben még benne van a lepke, a színei jól látszódnak. Az alsó még zöld, biztos azért mert éretlen. :-) A jobb szélsőkből már kijött a lepke, azok csak a báb hátrahagyott burkai.
(Elnézést, nem vagyok szakszerű a témában...)



Profilból

Címkék:

1 Kommentek:

Anonymous Névtelen szerint...

nem burmaiak, karenek.

9/9/06 17:02  

Megjegyzés küldése

<< Home