2007/02/03

Wat Pho (meg pár szó a masszázsról)

A Wat Pho egy jókora templomkomplexum Bangkok központjában.

Ha Wat Pho, akkor thai masszázs - erre többen is felhívták a figyelmünket, egyszer egy taxis, egyszer meg egy eldugott kisvendéglőben a vendéglős tizenéves fia (valószínűleg az lehetett), aki annyira örült, hogy külföldi vendégek vetődtek a nem túl frekventált helyre, hogy végig szóval tartott bennünket, amíg vártunk a kajánkra. A thai masszázs nagy központjai érdekes módon a templomok, ott vannak masszázsiskolák is. A thai masszázst még Chiang Maiban kipróbáltam, Betti törzshelyén (szintén az egyik templomban). Jó volt, hamar elrepült az az egy óra, tetőtől talpig (pontosabban talpamtól a fejemig) eldolgozgatott a vékony középkorú hölgy, és nagyon finoman nyúlt hozzám, talán még akkor is, amikor nagyobb erőt fejtett ki. (Azt mondják, északon finomabb stílusban csinálják, mint a fővárosban.) Munka közben a masszőr csajok igen jó hangulatban beszélgettek, nevetgéltek, persze, volt is remek téma, hogy Bettit (akit jól ismertek) egyszerre két pasival is látták. :-)

Bár gondoltam rá, hogy később megint kellene masszázsra menni, de ez elmaradt... M. nem vett részt benne, nagyon idegenkedett tőle (ő inkább "mindent a szemnek" utazó), így Bangkokban a sok programunk közepette ezt nehéz lett volna megszervezni. Később Phuketen, a tengerparton sok masszázshelyet láttunk, lelekesen hívogattak is minket, de valahogy mind tök üres volt, azaz sehol nem volt egy vendég se, aminek biztos van valami oka, másrészt volt egy olyan kényszerképzetem, hogy mi lesz, ha egy ladyboy kezeibe kerülök... :-)

Visszatérve jelen bejegyzés témájához következzen egy Wat Pho-leltár.

-- 4 db nagy chedi, és sok-sok kis chedi

-- számolatlanul sok Buddha-szobor


-- kapuk és mitologikus szobrok


-- 1 db főoltár a főtemplomban (amelyet alig találtunk meg, olyan sok épületből áll a komplexum)

-- És a fő látványosság: 1 db óriás fekvő Buddha-szobor, 46 méter hosszú! Egy hosszúkás templomépületet egyedül ő tölt ki.

-- a feje

-- feje hátulról és a frizurája :-)

-- a 10 db lábujj is megvan

Címkék: , , ,

2 Kommentek:

Blogger Dragonlady szerint...

hát, tán tudod, nemsokára jön az anyukám, és egy hónapig vele leszek, rám lesz utalva ugyanígy, mert ő sem tud angolul. viszont attól még önjáró, meg lehet vele beszélni, hogy "én akkor most egy órát ittmaradok masszázsra, te meg addig nézelődjél, találkozzunk itt / ott ekkor és ekkor", nem fog megsértődni, sőt, magától is eszébe fog jutni, hogy nem kell állandóan összenőni. azért elég gáz, hogy habár akartál, mégsem mentél el masszázsra egy haver miatt.... ehhh. mi mindenről maradtál még le, mert csendben voltál?

4/2/07 14:24  
Blogger Sárkányfűárus szerint...

Akkor meg másról maradok le... Ej, bonyolultabb ez annál! Például masszázs előtt zuhanyoztam is volna, esetleg át is öltöztem volna, azt meg csak a szállásunkon lehet. Napközben izzadtan csak úgy nem mentem volna be, két nevezetesség között.

4/2/07 19:32  

Megjegyzés küldése

<< Home