2006/07/22

Phuket

Phuket szigeterol jelentkezem. Tengerpart. Sokat kombinaltunk - meg amikor tervezgettuk az utat, aztan ut kozben is -, hogy melyik szigetet, tengerpartot kellene meglatogatni. Vegul az egyik legismertebb sziget frekventalt partszakaszan kotottunk ki, Patong Beach-en. Ez Phuket Siofokja. Gondolkoztunk idillikusan felreeso, beepitetlen partokon is, de annak is lett volna sok hatranya. Egyebkent nincs nagy tomeg, ez itt nem foszezon. A part kifejezetten szep, finom homokkal, palmafak satobbi. Ha sikerulne latnunk egy felhomentes naplementet, igazan giccses kepeket tudnank kesziteni. :-)

Az ido jo, eso nem esett, amiota lejottunk ide delre. Ilyen sokat meg sutott a nap sem, miota Thaifoldon vagyunk. A tengernek viszont vannak jo nagy hullamai. A hozzank kozel eso partszakaszokon furodni tilos tablak es ugyanezt jelento piros zaszlok vannak kirakva. (Azert szoktunk furodni. Es nem csak mi.) Patong kozepso reszen viszont latszolag teljesen ugyanolyan a part, es ott szabad furdeni.

Ez a hely is affele kiindulo bazis, kirandulgatunk. Ez azt jelenti, hogy kiscsoportos fel- vagy egynapos utakra fizetunk be, es akkor egy mikrobusszal elvisznek a jo helyekre. Egyszer korbejartuk Phuket szigetenek nehany latnivalojat, tegnap pedig Phang Nga obolbe latogattunk. Ez utobbi az egyik legjobb napunk volt, sok hajokazassal. Lattunk erdekes formaju sziklakat, meg a hires James Bond sziklat is (1974-ben egy Bond-filmet forgattak itt) vizi barlangokat, colopokre epult halaszfalut. Holnap a Phi Phi szigetekre megyunk.

Holnaputan pedig a repuloterre es haza. Varom is meg nem is.

Címkék: