2006/07/11

Helyszini tudósitónk jelenti

Mit is szokott üzenni az ember a nyaralásáról? Jól vagyunk, nincs semmi probléma, jó a szállásunk, jó idő van, kicsit már barnultam... Meg ilyenek.

Betti szerint szerencsénk van az időjárással. Az elmúlt két napban szinte nem is esett, bár többnyire borús-felhős idő van, néha a nap is kisüt. Dél körül majdnem teljesen merőlegesen esnek ránk a napsugarak, ilyen helyen sem jártam még... Azonban nincs az a nagyon durva meleg, persze fülledt, de nem olyan nagyon, és késő délután meg este kifejezetten kellemes idő van.

Már egy hete vagyunk úton, eddig Chiang Mai környékét jártuk be, holnapután állunk tovább innen. Azt hiszem, olyan dolgokat látunk, amit az otthoniak közül igen-igen kevesen. Betti a "telepitett idegenvezetőnk" nagyon felkészült! Doi Ithanon, Doi Suthep... ezek kis környékbeli kirándulások, de ezeket most nem részletezem, mert félek hogy egész éjjel ezt irnám.

Sok fényképet csinálunk, ma telt be mindkét 512 MB-os kártyám, kiirattam CD-re. Ez talán 400-500 képet jelenthet... M. viszont teljesen megszállott fotós, ő már ezrekben számolhatja a képeit. Komolyan.

Vannak érdekes dolgok... például a vizesésnél ruhában fürdő emberek. A férfiak még csak-csak nekivetkőznek, de a nőknek nadrágban és pólóban illik. Meg aztán attól is félnek, hogy lebarnitja őket a nap, mert itt a fehér bőrszin a menő.

Finomakat eszünk, rizses kajákat, olyan otthoni kinai jellegű, de finomabb, tésztákat, halat, rákot. A mai vacsoránk tulajdonképpen magyar volt: rántott csirkemell rizzsel meg uborkával, csirkehúsleves, mind hasonló az otthonira, de mégis kicsit más. Ja és a zebrán fogyasztottuk el. Ez egyik kedvenc helyünk, a zebra. Forgalmas többsávos út mellett sorakoznak kis kajálda pavilonok, és az asztalokat úgy rakják ki, hogy elfoglal egy forgalmi sávot (plusz még egyet a parkoló motorok, autók, és még igy is marad sáv a forgalomnak), és az egyiknél az asztal épp a zebrára esik. (Van fénykép is.) Még az is furcsa volt elsőre, hogy a leveshez a kanálka mellé pálcikákat adnak. De ez teljesen logikus, ha jó tartalmas a leves. (Tulajdonképpen otthon is igy kellene enni a jó sok tésztával megrakott erőlevest a Tüköryben, és nem kanállal szerencsétlenkedni.)

Még lehetne ilyeneket mesélni, de mára ennyit... Holnap is komoly kirándulás vár ránk.

Címkék:

2 Kommentek:

Anonymous Névtelen szerint...

Olvassuk, érdekes, várjuk a folytatást.

13/7/06 18:26  
Blogger Sárkányfűárus szerint...

Jaj, irnek, csak bezar az internet...

15/7/06 18:44  

Megjegyzés küldése

<< Home